23.11.2012 6223

Hakkı Demir, 1894 Yılında Tarsus'ta Doğmuş, Tarsus Rüştiyesini bitirdikten sonra babasının manifatura mağazasında ticaret hayatına atılmıştır. 1.Dünya Savaşında İstanbul'a gelerek iş hayatına devam etmiştir. Bu arada Adapazarı'nda da patates nişastası üretimi için bir imalathane açmıştır.Bir süre sonra işlerini büyüterek mısırdan nişasta üretimi için Nişkoz Sanayi ve Ticaret A.Ş. 'yi kurmuştur. Hakkı Demir iş kabiliyeti, çalışkanlığı, başarıları, güler yüzlülüğü, yardımseverliği ile kendisini kısa zamanda Sakaryalılara sevdirmiştir. 12.07.1972 tarihinde 6600 m² kendi arsasına inşasına başladığı ilkokulu 24 Ekim 1973′te eğitime açmıştır. Hakkı Demir 2 Şubat 1981 tarihinde İstanbul'da vefat etmiştir. Rahmetli Hakkı DEMİR'in kızı Rahmetli Müzdat AGANOĞLU, 1 Aralık 1989 tarihinde "Hakkı Demir Eğitim, Kültür, Sağlık ve Sosyal yardım Vakfını" kurmuştur. Vakıf 1996 yılında yaptırdığı 3000 m²kapalı alana sahip , 24 derslikli büyük bloğunu eğitime kazandırmıştır.

Fiziki Durum:
24 Derslik, 2 Anasınıfı Derslik, 1 Fen Bilgisi Lab., 2 Tek. Tasarım Atl., 1 Bt Sınıfı, 1 Müdür Odası, 2 Müd. Yrd. Odası, 2 Rehberlik Ser., 1 Öğretmenler Odası, 1 Kütüphane, 1 Spor Salonu, 1 Veli Görüşme Odası, 1 Kantin, 1 Arşiv, 1 Hizmetli Odası, 10 Diğer.

Tüm sınıflarımızda kablosuz internet bağlantısı vardır.

Hakkı Demir Kimdir?

HAKKI DEMİR ( 1889 – 1981 )

1889 yılında Tarsus' ta doğan İsmail Hakkı Demir ilkokul ve Lise' yi Mersin' de okudu. Ailesi ticaretle uğraşmasını istediğinden bir yandanda testil ile ilgilenmeye başladı. Bu amaçla istanbul' a gitti ve burada evlendikten sonra tekstil sektöründe faaliyetlerine devam etti. İstanbul Sultanhamam semtindeki aşırefendi Caddesi' nde toptan tekstil ( manifatura ) mağasında kumaş ticareti yapmaya başladı. İstanbul Küçükköy' de tekstil dokuma (basma) fabrikası kurdu. İstanbul' da elde ettiği kazançla önemli varlıklar (gayrimenkuller) edindi; 1970′ li yıllarda nişasta ve mısıryağı üreten Nişkoz ünvanlı şirketi kurdu 1981 yılında İstanbul' da vefat etti.

Eski Fotoğraflar Albümünden daha fazla fotoğrafa bakabilirsiniz.